(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Lindqvist till Kalmar med omdiskuterad bok

Omstridda memoarer. Herman Lindqvist kommer till Kalmar för att berätta om sin bok

Omstridda memoarer. Herman Lindqvist kommer till Kalmar för att berätta om sin bok "Mitt i allt". Foto: Christine Olsson/Scanpix

KULTUR/NÖJE Publicerad 120821 09:12 Uppdaterad 140614 18:57

Om en månad kommer författaren Herman Lindqvist till Kalmar och berättar om sin minnesbok ”Mitt i allt”. Boken väckte ju sådant rabalder häromveckan att Bonniers förlag meddelade att upplagan dras in för ”korrigeringar”.

Det handlade om att Lindqvist än en gång pekat ut professorn och diktaren Karl-Gustaf Hildebrand (1911–2005) som nazianstruken, trots att han tvärtom var antinazist.

Onsdagen den 19 september kommer Lindqvist till Dillbergs bokhandel för att berätta om boken.

På Dillbergs höstprogram står sedan ett besök av Johan Theorin, mannen som gett nya och gåtfulla dimensioner åt det öländska landskapet. Han kommer att berätta om sin bok ”På stort alvar” den 3 oktober.

Den 7 november har konstnärsparet Raine Navin och Gunilla Skyttla vernissage i butiken.

Traditionella ”Bokens Afton” avhålls den 13 november i Kalmarsalen.

Förlaget Max Ström ger bland annat ut böcker om mat och dryck. Den 29 november gästas bokhandeln av Jeppe Wikström och vinskribenten Bengt-Göran Kronstam. Det handlar om svensk alkoholhistoria och drinkar och barer världen över. Men det bjuds förstås även fastare föda. Malin Lundqvist berättar om det lilla extra, som sätter piff på festen.

Klas Palmqvist
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Vem/vilka ser du mest fram emot?
Amanda Jenssen Elin Ruth Eric Saade Gösta Linderholm 
Joddla med Siv Jumper Forever Lasse Stefanz Markoolio Noice Forever Petra Marklund The Boppers Uggla Forever Ulrik Munther
Ser du fram emot Gyllene Tiders comeback?
Ja, härliga nyheter! Nej, varför ger de aldrig upp? Jag bryr mig inte.
Grafik
annonsutrymme