(0) Skriv kommentar Tipsa en vän

Koll på Hultsfredsfestivalen

Lång väntan på viktig laddning

Behöver ny energi. I kön till mobilladdning står 24-åringarna Linda Åkesson och Hanna Frisk från Karlskrona. ”Man blir lite handikappad utan mobil”, säger Linda. ”Det blir svårt att hålla koll på tiden och när artisterna spelar, flikar Hanna in.

Foto: Henrik Hallberg
KULTUR/NÖJE Publicerad 120618 00:00 Uppdaterad 140614 18:57
Bild

Volontärjobbare. Henrik Foo tror att festivaler skulle förlora en andel av sina besökare om inte mobilladdning erbjuds.

Foto: Petra Björk

Bild

Snårigt i boden. "Det ser rörigt ut, men det har aldrig försvunnit en telefon", säger Annelie Frick, som jobbar i festivalens informationsbod där man kan lämna in sin telefon för laddning.

Foto: Henrik Hallberg

Kön till boden utanför entrén ringlar sig lång. Hit är det dags att bege sig när batteritiden på mobiltelefonen tickar farligt nära procentgränsen till noll.

Klicka här för att dela med dig av ditt bästa festivalminne!

Den nya generationen och den moderna människan lever livet på festival.

I handen, i fickan eller i minimala väskor runt halsarna hänger de kära mobiltelefonerna tryggt. Det är svårt att föreställa sig hur vi skulle klara oss utan dem.

– Jämför man de senaste åren har förfrågan om att ladda mobilen ökat enormt, säger Henrik Foo, volontärarbetare på Hultsfredsfestivalen, som jobbar vid stationen för mobilladdning.

Anslagstavlan gällde förr

Vid Hultsfredsfestivalens begynnelse fanns det inga mobiltelefoner. Då såldes i stället telefonkort till gamla hederliga telefonkiosker.

Utöver det var det kreativiteten som fick råda. En stor anslagstavla sattes upp och besökarna fick skriva lappar i hopp om att kunna möta varandra. Frågan är om de någonsin sågs igen.

– När festivalen var slut såg tavlan ut som ett stort konstverk, flikar en annan av volontärarbetarna in.

Tio spänn i timmen

– Nu kan vi ladda runt 100 telefoner samtidigt och då kostar det tio kronor för en timme. Det är många som kommer tillbaka varje dag, säger Henrik Foo.

Längst köer blir det på eftermiddagen när de flesta har vaknat till liv efter nattens bravader, eller mellan de största spelningarna.

– Vid de här tillfällena kommer det så mycket folk så det blir i det närmaste kaotiskt här. Men jag tycker att det är naturligt att festivalerna hänger med i den tekniska utvecklingen, säger Henrik Foo.

Nathalie Repcik
(0) Skriv kommentar Tipsa en vän
Bild
Vem/vilka ser du mest fram emot?
Amanda Jenssen Elin Ruth Eric Saade Gösta Linderholm 
Joddla med Siv Jumper Forever Lasse Stefanz Markoolio Noice Forever Petra Marklund The Boppers Uggla Forever Ulrik Munther
Ser du fram emot Gyllene Tiders comeback?
Ja, härliga nyheter! Nej, varför ger de aldrig upp? Jag bryr mig inte.
Grafik
annonsutrymme